Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

2.10.2022, před 573 dny

Zcela narváno, téměř dvojnásobný počet účastníků, než minule! Juniorský Laserball turnaj nabírá velmi silně na popularitě. Prvního ročníku se zúčastnilo 5 týmů, letos již 8 a málem i devátý a desátý tým, které se bohužel museli těsně před turnajem rozpustit kvůli nemocem. Krom čtyř domácích říčanských týmů přijely až z dalekého Písku další čtyři hostující týmy. Využili i možnost přespání a potrénování den předem, aby neměly až tak velkou nevýhodu ve znalosti arény.

Lasergame Říčany - Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

Celý turnaj musel začít o hodně dříve než obvykle, aby si mohli všichni zahrát se všemi a Písečtí mohli stihnout se vrátit včas zpět domů. Takže první zápasy už začínaly v brzkou sedmou ranní hodinu. To naštěstí nikoho neodradilo, včetně rozhodčích, kteří byli protentokrát naše starší kroužkové děti, patřící mezi nejlepší hráče seniorského turnaje.

Laserball je mód připomínající fotbal. Možná proto se těší tak značné popularitě mezi dětmi, které skoro všechny ostatní typy her vytěsnily a soustředí se převážně na hraní tohoto ve všech možných variantách :-)

Samotný turnaj přinesl několik překvapení, zvláště ke konci turnaje. Začátek ale probíhal více podle očekávání, domácí týmy často nedávaly hostujícím sebemenší šanci a byly tak k vidění poměrně divoké výsledky odpovídající spíše hokeji :-) Mezi nimi ale občas probleskly velmi vyrovnané zápasy, jako například mezi Algutraxem (Almatirka2, Trixie, Kapr a Shashulee) a Útočnými helikoptérami (Majdík Králík, MarcoMario, Mája a Koblíšek), oba patřící k favoritům. Stejně tak Písecké týmy mezi sebou pravidelně remízovaly a nebo vyhrávaly o pouhý jeden gól. To jim pak bohužel ubralo body do závěrečné tabulky, protože remíza byla za pouhý jeden bod a vítězství stejně jako ve fotbale za tři.

Písecké týmy - Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

Od poloviny turnaje to už vypadalo, že nenastane žádné překvapení, ale postupně se zlepšující Písecké týmy se postaraly o pár nečekaných výsledků. Zvášť Ospalci (Franky, Killer, Kóřa, Alex), kteří remízovali s Helikoptérami, čímž je připravili v posledním zápase o možnost ještě zvrátit svoji úvodní prohru a vyhrát nad favorizovaným týmem Kdo se Ptal??, čímž by zamíchali s celou tabulkou. Ospalci tomu však zabránili a dokončili svoji spanilou jízdu nečekanou výhrou nad Vetřelci (Daveman, LukasRostak, GalaxEmperor a Ostrovan joe), nejmladším říčanským týmem a tím si zajistili těsné čtvrté místo. A chyběl jim pouhý jeden gol od třetího místa! Další nečekaný výsledek v samém závěru zvládl plně holčičí Gucci tým, když dokázal remízovat s týmem Bezejména a dokonce nad nimi i velkou část hry vést. Bylo vidět velké zlepšení a zápal pro hru, takže jim věštíme příště velké úspěchy!

Gucci - Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

Bronz nakonec získaly Útočné Helikoptéry s celkovými 13 body v tabulce. Před nimi pouze jednou poražení Algutrax, tým který měl nejsilnější obranu celkově. Dostali za 14 zápasů pouhých 18 gólů! Na prvním místě zaslouženě tým Kdo se ptal?? (Aginaaaa, Loki, Lízátko a Rafana), který takto obhájil loňské vítězství, znovu bez jediné prohry! Zároveň střelili nejvíc gólů ze všech týmů na turnaji, celkem 87!

Kdo se ptal - Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

Není tedy překvapením, že nejužitečnější hráčkou turnaje se stala Lízátko, která ještě zároveň získala titul nejlepšího útočníka s 36 góly a odnesla si tak hned tři poháry! Druhým nejužitečnějším hráčem (a třetím nejlepším útočníkem) se stal MarcoMario, který se s ní několik posleních zápasů přetahoval. Nejlepším obráncem se stal Naruto_XD, hráč píseckých Waflí, který odrazil desítky útočných akcí, převážně našich říčanských elitních sniperů. Druhá nejlepší obránce byla Aginaaaa, která byla jen o pár úspěšných zákroků za ním.

Za zmínku stojí i Daveman, který se jako desetiletý vůbec neztratil mezi o dva až tři roky staršími protihráči a který se stal druhým nejlepším útočníkem turnaje s 32 góly. Dokonce dokázal vstřelit dvě třetiny gólů celého svého týmu!

Děkujeme všem za účast a těšíme se na jaře na další turnaj, tentokrát na větší arénu, oranžový vs modrý terč a šestice! Očekáváme totiž ještě větší počet hráčů a o hodně větší turnaj!

Poháry - Turnaj - Laserball 4v4 Juniors

Galerie