2. Lasergame Příměšťák 2022

15.7.2022, před 652 dny

Zcela narváno! Druhého letošního příměšťáku se zúčastnilo 26 dětí a odehrálo se celkem více než 100 her různých modů. Nejvíce hrál náš kroužkový Lopaťák, který zvládl neuvěřitelných 78 her! Je to náš aktuálně nejvíce hrající člen, klidně by zvládl zahrát i více, ale vzhledem k velkému množství dětí jsme museli hry vždy dělit na poloviny těch zkušenějších a začátečníků.

Lasergame Říčany - 2. Lasergame Příměšťák 2022

Začali jsme klasicky módem Level Up, který je nejlepší na rychlé naučení všech základních dovedností. Zároveň lehce znevýhodňuje ty lepší hráče, takže si dobře zahrají i nováčci.

Po pár kolech už jsme mohli přestoupit na složitější typy her, takže jsme začaly trénovat přesnost, hraní na omezený počet životů a i speciální schopnosti jako jsou například rakety. To vše byla příprava na taktičtější mody, jako jsou například Space Marines, kde musí celý tým úzce spolupracovat. Nesmí za žádných okolností vypadnout klíčoví hráči, kteří mají role medika a nebo zbrojíře. Protože celý tým pak nemá bez nábojů a životů žádnou šanci.

V polovině tábora jsme zařadili náš dlouhodobě nejoblíbenější mód, což je Laserball. Děti neuvěřitelně bavil a dožadovali se dalších a další zápasů. Je to typ hry, který je podobný fotbalu, ve hře má vždy někdo virtuální míč a jeho úkolem je skórovat gól do soupeřova terče. Je to naše nejakčnější hra a děti se přitom super vyřádily. Zvlášť zmíněný Lopaťák a častokrát i Daveman, oba dva naplno táhli své týmy. Stejně tak i naši zkušenější sourozenecké duo Gauc_cz a Almatirka2, kteří jim zdatně sekundovali. Ve Space Marines zase excelovala Ennie, která dokázala zahrát bezchybně za každou roli.

Ve středu jsme šli na koupaliště do Kolovrat, které je jen kousek od nás přes lesní pěšinku, což byla krásná a vítaná procházka po dvou dnech v bludišti. Tam jsme strávili většinu odpoledne koupáním a hraním her. Čtvrteční přespání bohužel nemohlo proběhnout z důvodu příliš velkého počtu dětí, které byly i celkově mladší, než na předchozích táborech. Nakonec jsme s těžkým srdcem vyhodnotili, že ho výjimečně neuskutečníme. Místo toho jsme ale všem dětem dali zdarma vouchery na další hraní u nás.

V pátek nás čekalo už jen závěrečné vyhodnocení, předání diplomů a každé dítě dostalo i tričko zdarma. Děkujeme všem za krásný tábor a budeme se těšit na příště!

Galerie