5. Lasergame Příměšťák 2022

22.8.2022, před 615 dny

Poslední letní příměšťák tohoto roku byl určen pro největší mazáky. Sešlo se kolem dvaceti dětí, kde většina již měla za sebou rozsáhlé zkušenosti s hraním. Například Ruprecht, který pokořil hranici 1000 her v naší aréně, kterou jsme hned na místě oslavili malou párty a bouchnutím dětského šampaňského :-) Ale nebyl to jediný harcovník u nás. I další hráči, jako Endy, Hawk, Lura a Galaxy měli odehráno přes 600 her. Všichni zmínění se dneska už řadí mezi elitní turnajové české hráče.

Lasergame Říčany - 5. Lasergame Příměšťák 2022

Tábor byl proto hodně o experimentování a zkoušení nových věcí. V průběhu jsme i lehce přestavovali arénu, abychom vyzkoušeli i další strategie a herní situace, především pro nejhranější herní mod Laserball. V tom nás čeká již brzy turnaj, plný i zahraničních týmů, na který se naše děti již velmi těší.

Nejvíce hrajícím hráčem se překvapivě stal Želvonaut, nováček, který u nás nikdy ještě nehrál. Dokázal odehrát 91 her za 5 dní, čímž si vysloužil právoplatně titul Iron Man. Hned za ním se umístila FixxyTheRaptor s 86 hrami, taktéž téměř neunavitelná. Ve čtvrtek v den přespávačky dokonce dali neskutečných 26 her!

Obecně nikdo se nechtěl nechat zahanbit a vynechat hru, takže kolikrát šli do arény všichni i ve 20 lidech najednou. Dokonce se jednohlasně odhlasovalo zrušení koupání v Kolovratech, aby šlo hrát ještě o to více!

Toho jsme využili a poprvé naplno vyzkoušeli mod Dračí Doupě. Je to naše nejsložitější hra, vysvětlit jí trvá přes 15 minut a pochopit až několik odehraných her. I přes to všechno si si ji ale všichni oblíbili! V tomto modu je možné hrát několik rolí, kde každá mohla jiným způsobem škodit nebo pomáhat ostatním. Válečník, který má hodně životů a vydrží skoro vše, zloděj, který krade body ostatním a přepadává je neviditelný ze zálohy, klerik, který může dávat kletby protihráčům a tím jim velmi zkomplikovat hru a nakonec mág, který má schopnost zastavit čas a znefunkčnit celému protějšímu týmu střelbu. Komplikovaná hra, ale kdo jí pochopí, naprosto si ji zamiluje! Úplně se těšíme, až v tom zkusíme turnaj!

Závěr tábora pak již proběhl klasicky, předáváním diplomů a protože už téměř všichni měli několik triček z minula, rozdávali se protentokrát zdarma kraťasy. Byl to skvělý příměšťák plný intenzivní zábavy a těšíme se už teď na další rok! Díky.

Galerie