Juniorský laserball turnaj na Kladně

11.12.2022, před 595 dny

Dne 11.12.2022 se uskutečnil velký turnaj v laserballu v nové aréně Aurora Lasergame Kladno, kde se utkalo osm týmů. Tři týmy byly z naší Říčanské arény a to tým ve složení Majdík Králík, Gauč, Almatirka2 a Trixie – pojmenovali se „Wednesday group“.

Lasergame Říčany - Juniorský laserball turnaj na Kladně

Druhý Říčanský tým se jmenoval „Šťastná čtyřka“ a byl ve složení Lízátko, Kapr, Sášule a Miky. Miky zastoupila nemocnou Máju. V době příjezdu na Kladno měla odehrané pouze dva Laserbally, jela jako fanoušek a na podporu svojí sestry Áky.

Třetí tým z Říčan se pojmenoval po největším fanouškovi z turnaje – Lopaťákovi. Byl ve složení Pásek (Lopaťákova sestra), Áka, Lada a náhradník DaveMan, který tým zachránil díky nemocnému GalaxEmperorovi. Hrál každý tým s každým dvojzápas – dvakrát šest minut na červené a pak na modré straně. Červená strana byla vždy silnější. Celkem se počítal počet gólů jako součet týmu za obě strany.

Krátce po zahájení turnaje tým Wednesday Group předvedl skvělý výkon a brzy se dostal do vedení, ale tým Šťastná čtyřka se nevzdával a tvrdě bojoval, aby je dohnal – většinu turnaje byl jen o kousíček za Wednesday group, v samotném finéle je dokonce na chvilku předehnal.

Turnaje se zúčastnili dále tři týmy z Kladna a dva týmy z Písku.

Pro Písecké týmy byl turnaj velkou výzvou protože na rozdíl od Říčanských a Kladenských dětí nemají v rozumné vzdálenosti kde trénovat. Písecký klučičí tým Matrix se dokázal probojovat až na třetí místo které zuby nehty držel. Krátce před koncem souhrou pro ně nešťastných náhod propadl na čtvrté místo a na zasloužené třetí se probojoval nejsilnější Kladenský tým Střelci z Ugandy.

Během turnaje bylo pár zápasů které byly fanouškovsky mimořádně zajímavé. Zejména zápasy kde prohra nějakého týmů mohla způsobit, že se jiné týmy propadnou nebo naopak posunou směrem nahoru. Finálně nakonec Říčany obsadili 1. místo s týmem Wednesday Group, 2. místo s týmem Šťastná čtyřka a páté místo, na které se probojoval tým Lopaťákovi.

Vítězové z leva: Almatirka2, Majdík králík, Gauc_cz, Trixie

Individuální ceny, za nejlepšího útočníka putují také do Říčan kde absolutně dominoval Kapr a Lízátko. Nakonec o jeden gól tuto trofej vyhrál Kapr, Lízátko ale i tak na stříbrné příčce silně převyšovala většinu ostatních účastníků.

Celý den byl plný napínavých her a skvělé zábavy pro všechny účastníky. Všichni se těšíme na další juniorský turnaj v laserballu a doufáme, že příště budeme moci opět zazářit a bojovat o první místo. Předběžně v Říčanech plánujeme na březen 2023.

Galerie