Turnaj - Highlander

24.4.2022, před 735 dny

Raketnout protihráče, vyřadit ho tím ze hry a získat všechny jeho body. To byl cíl nedělního netradičního turnaje v modu Highlander. V jedné z nejnáročnějších a nejtěžších her, co se u nás dá zahrát!

Lasergame Říčany - Turnaj - Highlander

Již tradičně se u nás sešli nejlepší hráči ze všech koutů republiky. Nebyla nouze o desítky rychlých útěků, zaměřování z nečekaných pozic i zcela překvapivých výsledků. Například prvních šest kol turnaje vyhrál pokaždé úplně jiný hráč! Až poslední dva zápasy před finálem se podařilo úspěch zopakovat Endy a Fílovi.

Po sečtení bodů ze základní části se účastníci rozdělili na dvě poloviny. V té dolní se hrálo o postup do finále mezi 9 nejlepších. Vítěz tedy bral vše. To se podařilo těsně Nosálovi – Ondra Benes před novou říčanskou nadějí, Lopaťákem.

Do velkého finále vstupovali všichni s velkým napětím. Jeden špatný pohyb i hraní ve více otevřené částí arény hrozili okamžitým vyřazením a smazáním všech nadějí na medaili. To se stalo osudným například Fílovi a Thomiiikovi – Tomáš Lénárd, do té doby třetímu a čtvrtému nejlepšímu hráči turnaje. Stejně tak se o malý kousek nezadařilo Stuartovi – Vašík Šťastný, hrajícím z druhého místa a s velmi stabilními výsledky po celý turnaj. I když se mu podařilo vypálit jednu raketu a přežil do konce hry, nečekaně ho přeskočil průběžně pátý Ruprecht a sedmá Kristý, která finále ovládla. Naopak Hawk zahrál až příliš opatrně a i přes to, že zvládl nebýt vyřazen po celé finále, skončil s příliš nízkým počtem bodů poslední.

Celkově Highlander turnaj vyhrála plzeňská Kristý – Kristýna Strouhalová, spolu s Ruprechtem jediná, která dokázala každé kolo, včetně finále, vždy vyřadit alespoň jednoho protihráče. Stříbrným se stal Ruprecht, který si odnesl i pohár za nejlepšího juniora a speciální cenu za nejlepší výsledek přeživšího hráče. Bronzová skončila s minimálním rozdílem jednoho výstřelu Endy, druhá nejlepší juniorka turnaje. Třetím junorem se stal již zmíněný Hawk. Speciální cenu mistra stínů si odnesl Mr. Barefoot – Michal Holub za přežití a zároveň nejlepší výsledek bez použití rakety.

Galerie