Turnaj - Space Marines 6v6

5.6.2022, před 685 dny

První mezinárodní týmový turnaj u nás! Jeho účastníci přijeli až ze západního Německa, Švýcarska a i daleké Anglie! Hrálo se v modu Space Marines 5, což je týmová hra na role o těsné spolupráci. Každý hráč má omezené náboje i životy a bez součinnosti s ostatními nemá nejmenší šanci.

Lasergame Říčany - Turnaj - Space Marines 6v6

Turnaje se zúčastnilo celkem 6 velmi silných týmů, tedy kromě jednoho mezinárodního i dva naše Říčanské, jeden Písecký a dále dva kombinované Pražsko-Plzeňsko-Domažlické. Zkrátka ti nejlepší přeborníci z širé Lasergame komunity.

Rozřazovací část

První část turnaje byla spíše více o zkoušení a nacházení správných strategií a postupů, protože každý hráč si mohl zvolit každou roli ve hře pouze jednou. Pro některé to byla velká novinka a výzva, jak správně zahrát a nepoškodit svůj tým. S tím se nejlépe popasovala 101. Výsadková, která bez ztráty jediné hry první půlku soutěže ovládla s plným počtem bodů. Za ní se umístil mezinárodní tým #sm5unites, a to pouze s jedinou prohrou. Bronzový skončil náš domácí tým složený z našich kroužkových dětí. Je vidět, že již po pár měsících jsou schopni hrát vyrovnané zápasy i s nejlepšími hráči Evropy, což považujeme za fantastický úspěch!

Finále

Druhá půlka turnaje se již nesla v duchu tužších zápasů, kde si každý zvolil svoji roli, na kterou se specializuje. Docházelo tedy k mnohem vyrovnanějším zápasům, kde se už nestávalo, že by byl v prvních minutách hry vyřazen zbrojíř a všem v týmu došly náboje. Naopak nic nebylo rozhodnuto až do posledních minut každé hry. Vyhrát mohly oba týmy a i několik zápasů málem výsledek obrátili outsideři nad jasným favoritem! Celkově nakonec opět vyhrál tým 101. výsadkové, který si tak udržel naprostou neporazitelnost po celý turnaj. V několika zápasech zažil perné chvíle, ale vždy si dokázal s nenadálou situací skvěle poradit a po zásluze si odnesl oba poháry za vítěze základní i Playoff části.

Stříbrní opět skončili naši noví kamarádi z mezinárodního týmu #sm5unites. Byla to pro ně velmi zajímavá zkušenost, protože normálně se v cizině hraje tento mód podle odlišných pravidel, kde je vše ještě více taktičtější a s mnohem větším důrazem na správná rozhodnutí, než bezhlavé střílení. Ale i tak si s naší variací poradili bravurně! Třetí skončili tentokrát přeborníci z Plzně, posílení o hráče z Prahy a Říčan. Takto spolu v týmu nikdy nehráli, ale dokázali se s tím skvěle popasovat a oproti první části turnaje postoupit o pozici výš až na bronz! Individuální trofej za nejuniverzálnějšího hráče první části vyhrál Stuart, který zahrál čtyři z pěti rolí pokaždé na nejlepší výsledky turnaje. Bodově nejvýkonnějším Kapitánem se stal Heroyt z Písku z týmu Bojové Jahody, který v této kategorii dominoval i přes to, že hrál v týmu s nejméně zkušenostmi s tímto módem! Klobouk dolů! Nejlepším skautem se stal jednoznačně Krysař ze 101. Výsadkové, který široko daleko neměl žádného vyzyvatele. A nejlepším zbrojířem se stal Nosál z Prahy, také ze 101. Výsadkové, také s jasným přehledem nad ostatními hráči. V kategorii Vojáků zvítězil opět Stuart, který si tak odnesl hned dvě individuální trofeje a napravil tak svoji smůlu z Highlander turnaje, kde o téměř jasný pohár přišel v úplném závěru. A kategorii nejlepších hráčů uzavírá nejlepší Medik, kde už to tak jasné nebylo. Na skóre zvítězil Německý XenOn. O pouhé dva výstřely za ním se umístil Orel z Výsadkové, který ale za celý turnaj nepřišel o žádného ze spoluhráčů a ještě na rozdíl od XenOna nevypadl ze žádné hry, kromě jediné. Po těžkém rozhodnutí tedy připadla trofej pro Orla, protože u medika je daleko důležitější přežití týmu a celková spolupráce, než jen body. Děkujeme tedy ještě jednou všem za skvělý turnaj a budeme se těšit na příště! To rozšíříme soutěž ještě o kategorii mezinárodních pravidel, na které teď plánujeme začít trénovat ;-)

Galerie